Barion Pixel

Minden szál Rogánhoz vezet – A propagandaminiszter számoljon el a ciprusi offshore céggel!

2016.08.11.

Minden szál Rogánhoz vezet – A propagandaminiszter számoljon el a ciprusi offshore céggel!

A Népszabadság írta meg, hogy egy szabadalmi bejegyzés szerint Rogán Antal a feltalálója egy elektronikus aláírási eljárásnak két olyan személy társaságában, akik egy állami százmilliókhoz jutott offshore cég tulajdonosai. Mára kiderült, hogy a ciprusi offshore cég még több szálon kötődik Rogán Antalhoz.

A rezsiharccal helyzetbe hozott offshore cég jogi ügyeit képviselő ügyvédi iroda Rogán polgármestersége idején az 5. kerületi önkormányzattól kapott megbízásokat. Miután Rogán a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetését kapta feladatául, az offshore cég ügyvédje is innen kapott újabb megrendeléseket. Amerre tehát Rogán Antal megfordult, ott helyzetbe került az offshore cég jogi képviselője, az önkormányzattól a minisztériumig követve a fideszes politikust.

A Demokratikus Koalíció szerint Rogán Antalnak el kell számolnia a minden szálon hozzá kötődő ciprusi offshore céggel! A DK tudni akarja a minisztertől, hogy eddig hány száz millió forint közpénz landolt titokban ciprusi bankszámlákon. A DK szerint szégyen, hogy az Orbán-kormány vezető politikusai offshore cégeken keresztül menekíthetik külföldre a nemzeti vagyont.

Varju László

Alelnök

DK

RSS