Barion Pixel

Hiába büntetik az MNB alapítványait, ha azok közpénzből fizetik a büntetést – A DK személyi felelősségre vonást követel!

2016.08.09.

kerek_barczy

Hiába büntetik az MNB alapítványait, ha azok közpénzből fizetik a büntetést – A DK személyi felelősségre vonást követel!

A Közbeszerzési Döntőbizottság újabb 84 millió forintos büntetést szabott ki az MNB alapítványaira, mert azok közbeszerzés nélkül költötték a rájuk bízott közpénzeket. A jegybankelnök unokatestvéreinek, rokonainak és a fideszes vállalkozóknak juttatott jegybanki közpénz-milliárdok után az MNB alapítványai most szintén közpénzből fizethetnek büntetést.

A bűnösök tehát ugyanúgy csendben ülhetnek a helyükön, míg a büntetés ugyanazokat károsítja, mint akik védelmében elvileg kiszabták őket: a magyar adófizetőket. Az MNB alapítványainak ügyében márpedig nem a magyar adófizetők tették zsebre az általuk korábban befizetett milliárdokat, hanem Matolcsy György, az ő rokonai, és a hozzájuk köthető érdekkör.

A Demokratikus Koalíció személyi felelősségre vonást követel az MNB-alapítványok pénzszórása ügyében az illetékes hatóságoktól! A DK szerint a közpénzből kifizethető büntetéseknek nincs visszatartó erejük azokra nézve, akikre pontosan a közpénzek elherdálása miatt szabták ki azokat. A DK szerint, amíg Matolcsy György és az MNB vezetői elkerülhetik a személyes felelősségre vonásukat, addig ugyanúgy folytatni fogják a jegybanki vagyon rokonoknak és haveroknak történő elosztogatását.

Kerék-Bárczy Szabolcs

Elnökségi tag

DK

RSS