Barion Pixel

28 milliárd ment el a használhatatlan e-jegyrendszerre – Ha Tarlós nem tájékoztat, vizsgálóbizottságot kezdeményezünk!

2016.08.09.

28 milliárd ment el a használhatatlan e-jegyrendszerre – Ha Tarlós nem tájékoztat, vizsgálóbizottságot kezdeményezünk!

Legalább egy éves csúszásban van a budapesti tömegközlekedés elektronikus jegyrendszere, mert a pályázat keretében csak eszközöket vásároltak, azokat működtetni képes szoftvert nem. A rendszer a jelenlegi formájában soha nem fog működni, miközben a 28 milliárd forintos árat a szerződés szerint ki kell fizetni. Az ügyben több fronton is áll a bál, a beruházást hitelező bank már inkasszót jelentett be a BKK számlájára, miközben a főpolgármester, illetve a BKK jelenlegi és volt vezetése is az egymásra mutogatás fideszes hagyományait elevenítik fel.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Tarlós István főpolgármesterhez az elektronikus jegyrendszer ügyében. A DK tudni akarja, hogy kinek a felelőssége az e-jegyrendszer csúszása, és várhatóan mikorra lesz bevethető a méregdrága fejlesztés? A DK arra is választ vár a főpolgármestertől, hogy a BKK valóban új finanszírozót keres-e a projekthez, és ha igen, akkor ez milyen plusz költségekkel jár majd a 28 milliárd forinton felül?

Ha a főpolgármester nem tisztázza a helyzetet, akkor a DK vizsgálóbizottság felállítását fogja kezdeményezni a Fővárosi Közgyűlésben. A DK szerint ideje lenne, hogy Tarlós István végre ura legyen a helyzetnek az általa vezetett Fővárosban, mert elfogadhatatlan, ami több fővárosi nagyprojekt körül zajlik.

Gy. Németh Erzsébet

 

a DK fővárosi képviselője

RSS