Barion Pixel

Idén már csak kizsákmányolni fogjuk a természetet

2016.08.08.

Idén már csak kizsákmányolni fogjuk a természetet

Idén augusztus 8-ra esik az ökológiai túllövés napja. Idén eddig a napig fogyasztottuk azokat a természeti javakat, amelyeket a Föld képes lesz újratermelni, amit mától fogyasztunk, azt az eljövendő generációk kontójára tesszük. Amíg a legtöbb európai ország mindent megtesz a bolygónk kizsákmányolásának megállítására vagy legalább mérséklésére, az Orbán-kormány ebben is múlt századi nemtörődömséggel lehetetleníti el unokáink jövőjét.

Míg az európai energiapolitika egyre inkább a megújuló energiaforrásokat részesíti előnyben az atommal szemben, a Fidesz hitelből építtet már ma is elavult atomerőművet Pakson. Míg Európában állami támogatással ösztönzik a napelemek létesítését, a Fidesz különadóval sújtja a környezettudatosan gondolkodókat. A Környezetvédelmi Minisztérium bezárása, a zöld ombudsmani feladatkör megszüntetése vagy akár a Városligetben látott esztelen fakivágások is azt mutatják, hogy az Orbán-kormányt nem érdekli, milyen Magyarországot hagyunk a következő nemzedékekre.

A Demokratikus Koalíció szerint megengedhetetlen felelőtlenség, hogy a kormány 2016-ban lábbal tiporja a környezettudatosság legfontosabb alapelveit, hozzájárulva Magyarország természeti kizsákmányolásához. A DK az ökológiai túllövés napján arra emlékeztet, hogy csak rajtunk, ma élő embereken múlik, milyen jövőt és milyen környezetet hagyunk a gyermekeinknek és unokáinknak.

Oláh Lajos

Országgyűlési képviselő

DK

RSS