Barion Pixel

Az oktatásra szánt pénzeket is a fideszes pártkatonák teszik zsebre

2016.08.08.

Az oktatásra szánt pénzeket is a fideszes pártkatonák teszik zsebre

A Magyar Nemzet mutatott rá, hogy brutálisan megnőtt a KLIK-es vezetők fizetése. Míg 2014-ben 2350 tisztviselőre 6,8 milliárdot forintot költöttek, 2015-re ez már elérte a 8 és fél milliárdot. Ezzel egy KLIK-vezető több, mint kétszer annyit keres, mint egy pályakezdő tanár.

Tavaly őszre bebizonyosodott, hogy az Orbán-kormány oktatáspolitikája megbukott: az iskolákból olyan alapvető dolgok hiányoztak, mint a kréta vagy a fénymásolópapír, a kötelező tankönyvek alacsony színvonala a pedagógusokat is megdöbbentette, az állami vízfej pedig az önkormányzatoktól is elvette a legkisebb beleszólás jogát az iskolák működésébe. Akik a magyar oktatás fekete évében is jól jártak, azok a KLIK-be ültetett fideszes pártkatonák, hiszen az oktatás tőlük nem független összeomlása közben kaptak luxusfizetést a kormánytól. A Fidesz így hálálja meg az oktatás megbénítását, valamint a tüntetni akaró tanárok és diákok listázását és megfélemlítését.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy a kormány több, mint kétszer annyi pénzt fizet az oktatást megbénító KLIK-es pártkatonáknak, mint az oktatást a hátukon vivő tanároknak. A DK szerint nem a bürokratákat, hanem a tanárokat és pedagógusokat kellene megbecsülni. A DK az Orbán-kormány bukása után meg fogja szüntetni a KLIK-et, vissza fogja adni az iskolák önállóságát és újra beleszólást fog adni az iskolák működésébe a helyi közösségeknek.

Niedermüller Péter

Alelnök

 

DK

RSS