Barion Pixel

Rendőrök „őrzik” a miséket - Fejezze be a kormány a félelemkeltést!

2016.08.06.

Rendőrök „őrzik” a miséket - Fejezze be a kormány a félelemkeltést!

Az Index információi szerint a kormány rendőröket küld a templomok és az egyházi intézmények környékére a misék és az istentiszteletek idején. A Belügyminisztérium cinikusan "az állampolgárok biztonságérzetének fenntartására” hivatkozik, holott a rendőri jelenlét éppen a kormány által hónapok óta folytatott félelemkeltés újabb eszköze.

Az Orbán-kormány nagyon szeretné, ha az október 2-i EU-ellenes álnépszavazás érvényes lenne. Ezért mindent megtesz, hogy félelmet gerjesszen a magyar állampolgárokban, hátha legalább félelmükben elmennek majd szavazni. A plakátkampány legújabb darabjai már nemi erőszakot és terrorcselekményeket emlegetnek, a rendőrség bevetése a kormányzati félelemkeltés legújabb lépése. A kormány semmilyen fenyegetésről nem számolt be, miközben olyan közhangulat megteremtésén dolgozik, amelyben mindenki templomokat rohamozó terrorista hordáktól tart vasárnaponként. Látva a kormány gátlástalanságát, lassan már az sem lenne meglepő a népszavazási kampányban, ha tankot állítanának minden templom mellé.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy az Orbán-kormány a rendőrséget is beveti a magyar emberek megfélemlítésében. A DK szerint október másodikán az emberek nem csak az EU mellett, hanem Orbán gátlástalan félelemkeltése ellen is felléphetnek, ha távol maradnak a népszavazástól. Aki elítéli a magyarok kormányzati megfélemlítését, az október másodikán otthon marad.

Vadai Ágnes Alelnök DK

RSS