Barion Pixel

Voldemortnak is a vádlottak padján a helye – Mengyi Roland nyújtsa be a lemondását!

2016.08.04.

Voldemortnak is a vádlottak padján a helye – Mengyi Roland nyújtsa be a lemondását!

A 168 óra írta meg lehallgatási jegyzőkönyvekre és tanúvallomásokra hivatkozva, hogy korábban Köpeczi-Bócz Tamás uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárnak egy olyan uniós pályázati csalás miatt kellett távoznia posztjáról, amelyben érintett lehet Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő is. A jegyzőkönyvek szerint Mengyi azért juttatott EU-s pénzekhez egy céget, hogy cserébe előbb a pénzek felét, majd a 90%-át kérje vissza tőlük.

Amikor tehát nem Mészáros Lőrinc nyer egy pályázatot, a Fidesz akkor is ellopja a magyaroknak juttatott EU-s pénzeket. A lehallgatási jegyzőkönyvből kiderül, hogy a két vádlott szerint ez bevett módszer a magyarok pénzének ellopására: „ez egy olyan rendszer, amit ők felállítottak, kitaláltak és működik, mert nem mi leszünk az elsők, akiken ezt megcsinálják. Sokadik!” A jegyzőkönyvek szerint a magát Voldemortnak neveztető fideszes képviselő előbb 5, majd 10 millió forintot akart kicsikarni a vállalkozókból.

A Demokratikus Koalíció azt követeli Mengyi László fideszes képviselőtől, hogy nyújtsa be a lemondását és mondjon le önként a mentelmi jogáról, hogy megkezdődhessen a felelősségre vonása! A DK szerint az uniós pénzek elosztásáért felelős Lázár Jánosnak is nyilatkoznia kell arról, hogy a fideszes államtitkárok és képviselők eddig hány milliárd forintot tettek zsebre a pályázatok elcsalásával?

 

Gréczy Zsolt Szóvivő

RSS