Barion Pixel

Az Orbán-kormány okozta a tömeges munkaerőhiányt

2016.08.04.

Varju_KékTársalgó

Az Orbán-kormány okozta a tömeges munkaerőhiányt

Az elmúlt 6 év kormányzati ámokfutása következtében legalább 600 ezer magyar vándorolt külföldre, így már most is több százezer állás van betöltetlenül, emiatt pedig újabb beruházásoktól esik el az ország. Varga Mihály ma elismerte, hogy Magyarország egy autóipari beruházást is elszalasztott a munkaerőhiány miatt, ráadásul – mint mondta – „a cél mostantól nem csak az új munkahelyek támogatása, hanem a meglévők megtartása”. A kormány tehát már csak tűzoltásra képes.

Míg a baloldal a Mercedest és az Audit is Magyarországra tudta csábítani, a Fidesz miatt a sokadik autóipari befektető döntött másik ország mellett. Az alacsony bérek miatt már Szlovákia is képes a magyar munkaerő elszívására, az oktatás és a szakképzés szétverése következtében pedig nincs utánpótlásuk. Ha ez nem lenne elég, a kormány a kétszázezer közmunkás átképzéséért sem tett semmit, így kilátás sincs arra, hogy új, jól fizető munkahelyek szülessenek az országban és azokat be is tudják tölteni.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány kudarca, hogy több százezer állás van betöltetlenül. A DK a Sokak Magyarországa programjában világosan leírta, hogy a minimálbérek fokozatos emelésével, az oktatás és a szakképzés kiemelt támogatásával, a közmunkások átképzésével, és a piaci versenyt ellehetetlenítő korrupció elleni harccal lehet új befektetőket vonzani Magyarországra.

Varju László Alelnök Demokratikus Koalíció

RSS