A kormány fizesse ki az esztergomi kórház tartozását!

2016.08.03.

konczer erik

A kormány fizesse ki az esztergomi kórház tartozását!

Az esztergomi kórházban fekvő betegek ezen a héten csak hideg élelmet kapnak, mert a kórház 100 millió forintos tartozást halmozott fel az étkeztetést végző cégnél. A betegek hozzátartozóinak tehát már nem csak kötszert, gyógyszert és WC-papírt, hanem meleg ételt is vinniük kell a kórházba.

Az elmúlt 6 év kormányzati megszorításai meglátszanak a kórházak tartozásain. A magyarok fizetik a legtöbb adót egész Európában, mégis embertelen körülmények közé kényszeríti őket a kormány, ha megbetegednek. Az eset még szégyenteljesebb, ha tudjuk, hogy Mészáros Lőrinc mindössze 10 nap alatt keres ennyi pénzt vagy, hogy eddig ennek a pénznek több, mint kétezerszeresét költötte a kormány stadionokra.

A Demokratikus Koalíció követeli a kormánytól, hogy azonnal fizessék ki az esztergomi kórház tartozását, hogy a betegek újra meleg ételhez jussanak! A DK szerint felháborító, hogy 6 év rombolás után ma már ott tartunk, hogy könyörögnünk kell az államnak, ha kórházba kerülvén nem akarunk éhen halni.

Manga Gyula a DK Komárom-Esztergom megye 2. vk. elnöke

Konczer Erik a DK Komárom-Esztergom megyei képviselője