Barion Pixel

A Nemzetbiztonsági Bizottság összehívását kezdeményezzük a letelepedési kötvények miatt!

2016.08.02.

A Nemzetbiztonsági Bizottság összehívását kezdeményezzük a letelepedési kötvények miatt!

A 444.hu által kikért adatok szerint nem stimmelnek a számok a letelepedési kötvények körül; több tartózkodási engedélyt adtak ki, mint ahányan letelepedési kötvényt vásároltak.

Az Államadósság Kezelő Központ és a Bevándorlási Hivatal adatainak különbsége szerint 134 olyan ember juthatott magyar tartózkodási engedélyhez, aki nem vásárolt letelepedési kötvényt. A közvetítői díjakat tekintve ez akár 10 milliárd forint hiányt is jelenthet, ráadásul akár a kötvénnyel nem rendelkező betelepülők ellenőrzése is elmaradhatott. A kötvény-bizniszből gazdagodó cégek tehát 10 milliárd forint eltitkolt profitért tették kockára Magyarország biztonságát, 134 embert vakon beengedve az országba.

A Demokratikus Koalíció az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának azonnali összehívását kezdeményezi! A DK szerint a Rogán Antal által megálmodott letelepedési kötvények mögött esetlegesen meghúzódó több tízmilliárdos korrupció nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet Magyarországra nézve. A DK szerint ki kell vizsgálni, hogy hány külföldit engedett betelepülni a kormány érdemi ellenőrzés nélkül. A DK a kormányváltást követően alaposan ki fogja vizsgálni a Fidesz letelepedési kötvényeit, hogy a külföldiek betelepítéséből milliárdos hasznot húzó fideszes politikusok felelősségre vonhatóak legyenek.

Vadai Ágnes

Alelnök

 

DK

RSS