2016.08.02.
nagy_husszein_20140418 DK: Az erdőgazdaságok privatizációját készíti elő a kormány a KEHI-feljelentéssel A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal feljelentette az állami erdőgazdaságokat a korábban feltárt visszaélések miatt. Egy normális országban ez talán azt jelentené, hogy a kormány véget vet a lopásnak, Magyarországon azonban - Lázár János korábbi szavai alapján - csak most kezdődhet igazán az állami tulajdonú erdők ellopása. Emlékezetes, hogy Lázár János tavaly októberben úgy fogalmazott, hogy „szétlopták, ellopták és szétcsalták az állami mezőgazdasági cégeket”. A Miniszterelnökséget vezető miniszter akkor azzal az elszólással fejezte be a mondandóját, hogy „szerintem egyikünk sem akar ilyen világot, egyszerűbb, ha van gazdája meg tulajdonosa ennek a földnek”. A DK már akkor is rámutatott, hogy Lázár János a fideszes menedzsment lopásaival akarja megindokolni, miért is kell privatizálni az állami erdőgazdaságokat. Az, hogy a Lázár alá tartozó KEHI most feljelentést tett, azt jelzi, hogy a kormány készen áll az állami tulajdonú erdők magánkézbe játszására. Egy olyan lopás készül, amelyet a kormány egy másik lopással indokol. A Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, hogy ne privatizálja az állami tulajdonú erdőgazdaságokat, ne juttassa a földek után az erdőket is a Mészáros Lőrincekhez! A DK szerint a KEHI feljelentése csak a koreográfiának a része, a kormány pedig csak folytatja a nemzeti vagyon történelmi mértékű megkárosítását. Nagy-Huszein Tibor Alelnök DK