A kormány visszatartja a magyar vállalkozásoknak szánt EU-s pénzeket

2016.08.01.

nagy_husszein_20140418

A kormány visszatartja a magyar vállalkozásoknak szánt EU-s pénzeket

Egy áprilisi törvénymódosítás miatt hónapok óta áll az EU-s pályázatok értékelése, jelenleg a teljes kis- és középvállalkozói szféra a kormányra vár. Van olyan szektor, ahol tavaly december óta várják, hogy pályázhassanak, hiába.

Lázár János ígérete szerint már június végével újra kellett volna indulnia az EU-s pályázatok elbírálásának, a törvényt azonban úgy módosították, hogy még augusztusban sem tudnak neki megfelelni. Jelenleg tehát az Orbán-kormány akadályozza meg, hogy a magyar vállalkozások hozzájuthassanak a nekik szánt EU-s pénzekhez. Nem kizárt, hogy a kormány ebben is a brüsszeli hivatalnokok álnokoskodását sejteti majd az EU-ellenes hergelés jegyében, holott saját maga akadályozta meg a magyar cégek támogatáshoz jutását.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy míg a kormány akár a költségvetésből is megelőlegezi a Mészáros Lőrincek milliárdjait, addig a boldogulásért valóban küzdő és dolgozó magyar cégeket saját kezűleg fosztja meg a Brüsszelben nekik szánt fejlesztési pénzektől.

Nagy-Huszein Tibor

Alelnök