Barion Pixel

Orbán megijedt a népszavazás kudarcától

2016.07.29.
14449975644232485_original DK: Orbán megijedt a népszavazás kudarcától
Árulkodó és önleleplező a Fidesz-frakció közleménye, amely a DK mai sajtótájékoztatójára született. Azt kérik az ellenzéki pártoktól, hogy döntsék el, igennel, vagy nemmel szavaznak Orbán gyűlöletkeltő és hazug népszavazásán. Ezzel beismerték, hogy rettegnek attól, hogy a demokratikus pártok távolmaradása miatt a voksolás érvénytelen és eredménytelen lesz.
Azzal, hogy azt állítják, hogy aki "nem szavaz, az igent mond Brüsszel tervére, a bevándorlók betelepítésére", egyértelmű bizonyíték arra, hogy megpróbálják részvételre kényszeríteni, zsarolni a demokratikus ellenzéket. Nem véletlen, hogy Kósa Lajos korábban pénzt ígért az ellenzéki pártoknak, ha a részvételre buzdítanak. A DK hazaszeretete és európaisága azonban nem megvásárolható. A DK, és felhívására a többi ellenzéki párt nem azért marad távol, hogy bárkit betelepítsen, hanem azért, mert Európa, és benne Magyarország fontosabb, mint Orbán gyűlöletkampánya.
Aki nem vesz részt a népszavazáson, hitet tesz Magyarország európai uniós tagsága mellett és felgyorsítja az Orbán-kormány távozását. Ha a szavazópolgárok több, mint fele távol marad az urnáktól, Orbán és a Fidesz súlyos politikai vereséget szenved, amely meggyorsítja a rezsim közjogi bukását is.
Gréczy Zsolt szóvivő, DK
RSS