Barion Pixel

Közlemény: A DK Polt Péter nemzetbiztonsági átvilágítását követeli

2015.03.28.
vadai_20140418Az utóbbi napokban kiderült, hogy Orbán Viktor és kormánya két hetet késett azzal, hogy elindítsa az igazság szolgáltatását a Quaestor-ügyben. A fideszes brókerbotrány kapcsán megkerülhetetlen Orbán Viktor felelőssége, de nem indokolható a vádhatóság kivárása sem.
Már tudjuk, hogy közpénzek milliárdos értékben vándoroltak egy pilótajátékhoz, a miniszterelnök - bár tudott a visszaélésekről, csak a közvetlen kollégáit és haverjait mentegette, a keményen dolgozó embereket, a Quaestor kisbefektetőit azonban becsapta és elárulta.
Tekintettel arra, hogy az is napvilágot látott, hogy a letartóztatott Tarsoly Csaba titkára Polt Péter lányával szoros kapcsolatban áll, felmerül a gyanú, hogy az ügyészség késedelmes intézkedése mögött összefonódás húzódhat meg. A DK szerint a Polt Péter vezette vádhatóság elfogult lehet a vizsgálat során a gyanúsított fideszes bróker javára. Mindez felveti annak lehetőségét, hogy Polt Péter nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet a Legfőbb Ügyészség élén.
A Demokratikus Koalíció kezdeményezi az országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának rendkívüli összehívását Polt Péter szerepének tisztázása érdekében, egyúttal azt követeljük, hogy Polt Péter essen át azonnali és alapos nemzetbiztonsági átvilágításon. Ha ez nem történik meg, az az jelenti, hogy a Legfőbb Ügyész beismerte az elfogultságot.
Vadai Ágnes országgyűlési képviselő
Demokratikus Koalíció
RSS