Barion Pixel

DK: Ki fogjuk vizsgálni, miért nem indult Rogán ellen eljárás

2016.07.27.
14449975644232485_original DK: Ki fogjuk vizsgálni, miért nem indult Rogán ellen eljárás
Újabb szégyenfolt esett a magyar igazságszolgáltatáson. Polt Péter, korábbi fideszes képviselőjelölt ügyészsége nem hajlandó nyomozni Rogán Antal ellen, akire pedig terhelő vallomást tettek egy korrupciós ügyben. Portik Tamás, az alvilág egyik tagja azt állította, hogy kenőpénzt vitt az Orbán-kormány propaganda miniszterének.
Ha nem fideszes politikusra tettek volna terhelő vallomást, a fideszes ügyészség azonnal gyanúsítottként hallgatta volna az illetőt, talán már rabláncon is elvezették volna. Mivel azonban a kormány egyik tagjáról van szó, Polték elutasították még a nyomozást is. Úgy látszik, nem kíváncsiak arra, hogyan zajlott a belvárosi ingatlanlopások sora Rogán polgármestersége idején.
Ezúton is jelezzük az ügyészségnek, hogy kormányváltás után a Demokratikus Koalíció ezt a bűnügyet is ki fogja vizsgáltatni, a felelősöket pedig számon kérjük. Akkor is, ha politikusról van szó, és akkor is, ha a nyomozás lett volna a kötelessége. A DK éppen az ilyen ügyek miatt is támogatja az közös európai uniós ügyészség felállítását.
Gréczy Zsolt szóvivő, DK
RSS