Barion Pixel

Varga Mihály vizsgálja ki az újabb fideszes off-shore cég ügyét

2016.07.26.
kerek_barczy DK: Varga Mihály vizsgálja ki az újabb fideszes off-shore cég ügyét
Miközben az Orbán-kormány látszólag harcot vív a hazai adózás elől elmenekülő off-shore cégek ellen, most egy újabb, Fideszhez köthető cég bukott le. A Hunguard informatikai cég közműszámlák hitelesítésére nyert el kormányzati pályázatokat. Tavaly 400 millióról 1,4 milliárdra nőtt a Kft. nyeresége. A cégadatok szerint a nyereség egy része ismeretlen tulajdonoshoz, Máltára került. Málta szerepel a pénzmosásgyanús off-shore jellegű cégbejegyzési helyszínek listáján.
A Fidesz-frakció az elmúlt három évben több olyan szabályt is hozott, amely kifejezetten a Hunguardnak kedvezett, a versenytársakat gyakorlatilag kizárták a nyerés lehetőségéből. Most már a nyerőgépek auditálásáért is csak a Hunguardnak lehet fizetni. Egyelőre nem tudni, ki áll a máltai vállalkozás mögött.
A DK szerint az Orbán-kormány ismét lebukott korrupcióból. Személyekre, cégekre írt ki pályázatokat, és hagyják, hogy az idehaza adózandó bevétel külföldre kerüljön. Azt követeljük Varga Mihálytól, vizsgálja ki, hova jut a magyar emberek pénze és adjon magyarázatot arra, a hazai tulajdonosok milyen fideszes kapcsolatokkal rendelkeznek, hogy csak ők képesek százmillió hasznot hozó pályázatokon indulni és nyerni.
Kerék-Bárczy Szabolcs elnökségi tag, DK
RSS