Barion Pixel

Rogán saját zsebből fizesse az uniós büntetést

2016.07.22.
nieder DK: Rogán saját zsebből fizesse az uniós büntetést
335 millió forintra büntette Magyarországot az Európai Unió, mert Rogán Antal szabálytalanul írt ki egy pályázatot a kormányablakok népszerűsítésére. A propaganda miniszter Pasa parki lakószomszédjának, Csetényi Csabának játszotta át az üzletet. A brüsszeli ellenőrök szerint alig pár nap állt az esetleges pályázók rendelkezésére, ez szűkítette a verseny lehetőségét. Ráadásul korábban is kiírhatták volna a pályázatot, hiszen a kormányablakok fejlesztése már egy éve zajlott.
Az Orbán-kormány még nagyobb szégyene, hogy az uniós források szabályos elköltéséért felelős Miniszterelnökség akadt fenn a korrupciós ellenőrzésen.
A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormány vezetőjét, Orbán Viktort, valamint Rogán Antalt, hogy a 335 milliós büntetést ne a magyar adófizetők pénzéből, hanem saját vagyonukból fizessék vissza. Gyalázat, hogy Rogán haverja jól járt, a többi magyar pedig fizeti a közösből a büntetést. Egyúttal felszólítjuk Polt Pétert, haladéktalanul vizsgálja ki, megtörtént-e a hűtlen kezelés bűncselekménye. Ha nem teszi meg, a kormányváltás után a DK kezdeményezi majd az eljárást.
Niedermüller Péter alelnök, EP-képviselő, DK
RSS