Ha Orbán megbukik, hiába a Kossuth-tér alatti alagút

2016.07.14.
Vadai_20151102_Parlament DK: Ha Orbán megbukik, hiába a Kossuth-tér alatti alagút A Magyar Közlöny szerint a kormány úgy határozott, hogy a volt MTESZ-székházat átépítik az Országgyűlés új irodaházává, valamint egy alagúttal kötik össze a parlamenttel. Hogy miért van szükség a földalatti alagútra, érdemben nem indokolták, az időzítés azonban beszédes. Az utóbbi hetekben és napokban számos olyan dolog történt, amely azt jelzi, hogy a kormány tart a magyarok jogos felháborodásától: a Városligetben már Kubatov kopaszai bántalmazzák a ligetet védő békés tüntetőket, a gyülekezési törvényt pedig úgy módosíthatják, hogy bármilyen bejelentett tüntetést be lehessen tiltani. Ezek után építene a kormány egy földalatti alagutat a Kossuth-tér alá, amely értelemszerűen alternatív kiút lehet az Országházból. A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány joggal tart a magyaroktól, hiszen az elmúlt 6 évben mindent megtett az ország kifosztásáért és tönkretételéért. A DK szerint ugyanakkor senki sem mentheti meg Orbán Viktort vagy bármely más fideszes politikust attól, hogy a rendszer bukása után egy független igazságszolgáltatás vonja őket felelősségre. A DK szerint, ha a magyar igazságszolgáltatás nem lenne vak és süket, amikor fideszes bűnöket kellene kivizsgálni, akkor se jogkorlátozásokra, se kopaszokra, se alagútra nem lenne „szükség”. Vadai Ágnes Alelnök DK