Tarlós sunnyog, miközben a budapestiek próbálják megvédeni a Városligetet

2016.07.06.
FullSizeRender DK: Tarlós sunnyog, miközben a budapestiek próbálják megvédeni a Városligetet Ma reggel 200 rendőr szállta meg a Városligetet, hogy eljárjon a Ligetvédő Mozgalom aktivistáival szemben. A 8. kerületi jegyzőnek erről előre tájékoztatnia kellett volna a kint lévőket, hogy a rendőri intézkedés – ha már morálisan vállalhatatlan – legalább törvényes legyen, de még ez sem történt meg. Ide vezet, amikor a hatalmat nem érdekli polgárai érdeke és akarata. A legfrissebb közvélemény-kutatás szerint a budapestiek 86%-a elutasítja, hogy múzeumok épüljenek a ligeti zöldterület helyén. Az Orbán-kormány, a fővárosi Fidesz és hasznos kis fegyverhordozójuk, Tarlós István mégis keresztülvernék a budapestieken a kevés, eddig megmaradt budapesti zöldterület lebetonozását. Ha kell, szabálytalan rendőri eljárással vagy kopasz verőemberekkel. A rendőri intézkedés reggel 7 óta tart, a főváros első embere azonban mostanáig sem szólalt meg, mintha minden rendben lenne Budapesten. A DK felszólítja Tarlós Istvánt, hogy ne lapítson, hanem álljon a Városligetet védő budapestiek elé és mondja el, hogy ő nem a budapestieket, hanem a Fideszt szolgálja. A DK szerint egy felelős főpolgármester ma ott lenne a magukat leláncoló Ligetvédő aktivisták között, hogy megvédje a budapestiek érdekeit és kiálljon a fővárosi polgárok mellett. A DK szerint Tarlósnak ideje egyértelművé tennie minden budapesti előtt, hogy egy pillanatig sem érdekli Budapest sorsa. Gy. Németh Erzsébet A DK fővárosi képviselője