2016.06.30.
sokak_plazma_kék DK: Meddig maradhat Orbán megbízottja az igazságszolgáltatás elől menekülő Farkas Flórián? Molnár Csabának, a DK EP-képviselőjének bejelentésére indult az a vizsgálat az Európai Csalás Elleni Hivatalnál, amely a Farkas Flórián vezette Országos Roma Önkormányzat által kapott uniós források elköltését vizsgálja. Farkast június 17-én akarta kikérdezni a Csalás Elleni Hivatal, ő azonban nem jelent meg. Farkas a gyanú szerint több száz millió forintot lophatott el a romák felzárkóztatására szánt pénzből. Vizsgálódott az EMMI, a NAV, a rendőrség, és az OLAF is, Farkas pedig ma már menekül az európai igazságszolgáltatás elől. Teszi mindezt Orbán Viktor személyes bizalmasaként, miniszterelnöki megbízottként. Az ügy akár úgy is tekinthető, hogy a Fidesz azt üzente Brüsszelnek: ellopott pénzek ide vagy oda, nem akarnak börtönbe kerülni. A Demokratikus Koalíció azt követeli Orbán Viktortól, hogy menessze pozíciójából, majd a nyilvánosság előtt szólítsa fel megbízottját az Európai Csalás Elleni Hivatal előtti megjelenésre. A DK szerint egy normális országban nem lehet miniszterelnöki megbízott egy olyan ember, aki lehetséges gyanúsítottként akadályozza az európai igazságszolgáltatás munkáját. A DK szerint Farkas bujkálása arra is választ ad, hogy az Orbán-kormány miért támadja évek óta Brüsszelt: fél a felelősségre vonástól a fejlesztési pénzek ellopása miatt. DK Sajtóiroda