Ki keresett másfél milliárdot a senki által nem használt köznevelési portálon?

2016.06.29.
nieder DK: Ki keresett másfél milliárdot a senki által nem használt köznevelési portálon? A Magyar Nemzet adatkikéréséből derült ki, hogy a kormány által 1400 millió forintból készíttetett Nemzeti Köznevelési Portált szinte senki sem látogatja. Van olyan nap, amikor a honlapnak mindössze 800 látogatója van, holott 1,2 millió diáknak és 120 ezer pedagógusnak készült. Rengeteg iskolában persze továbbra sincs kréta, a tanárok nem tudnak nyomtatni, de legalább valaki jó pénzt keresett a másfél milliárd forintos honlappal és a havi másfél milliós üzemeltetési költséggel. A Demokratikus Koalíció közérdekű adatigényléssel fordul az Emberi Erőforrások Minisztériumához, hogy megtudja: ki keresett másfél milliárdot a senki által nem használt köznevelési portál elkészítésével. A DK szerint felháborító, hogy miközben alapvető dolgokra nincs pénz a közoktatásban, a kormány felesleges honlapokra költi a magyarok pénzét. Niedermüller Péter Alelnök EP-képviselő Demokratikus Koalíció