DK: Rubovszky György szerepét is vizsgálni kell Rogán ingatlanpanamájában!

2016.06.29.
14449975644232485_original DK: Rubovszky György szerepét is vizsgálni kell Rogán ingatlanpanamájában! Portik Tamás elítélt bűnöző írta le múlt heti tanúvallomásában azt a folyamatot, ahogy a Rogán Antal vezette belvárosi önkormányzat rendszerszerűen adhatott el ingatlanokat áron alul. A tanúvallomásban elhangzott, hogy „a Tóni a piaci árnál jóval kedvezőbb értékbecslést elintézi”, ahogy az is, hogy Portik tíz millió forintnyi eurót vitt Rogánnak a kedvező értékbecslésért. Az ingatlanok értékbecslését ráadásul az a cég végezte, amely a parlament mentelmi bizottságának elnökének, a KDNP-s Rubovszky Györgynek az érdekeltségébe tartozik. Az az ember tehát, aki arról dönt, hogy mikor kell egy esetleges eljárás miatt felfüggeszteni egy képviselő mentelmi jogát, saját cégével vehetett részt az V. kerületi ingatlanpanamában. Ha arról sem feledkezünk meg, hogy Rubovszky György a kerület külsős jogászaként is dolgozott, ráadásul a kerület önkormányzati képviselőjeként dolgozó lánya által a döntéshozatalra is befolyással bírhatott, egy bűnszervezet képe rajzolódik ki. A Demokratikus Koalíció követeli, hogy Polt Péter legfőbb ügyész hivatalból indítson eljárást Rogán Antal és Rubovszky György ellen is, hiszen ha csak a tizede igaz Portik Tamás vallomásának, akkor a fideszes és KDNP-s képviselők maffiamódszerekkel semmizhették ki a belvárosi önkormányzatot. A DK továbbá azt követeli Rubovszky Györgytől, hogy a helyzet tisztázása érdekében függessze fel saját mentelmi jogát! Gréczy Zsolt szóvivő DK