DK: Orbánnak kell lemondatnia a Veritas Intézet zsidó-ellenes vezetőjét!

2016.06.28.
IMG_8789 DK: Orbánnak kell lemondatnia a Veritas Intézet zsidó-ellenes vezetőjét! Szakály Sándor, a kormányzati Veritas Intézet vezetője azt mondta a Budapest Beacon-nek adott interjújában, hogy a numerus clausus nem volt jogfosztó törvény, mert esélyt adott a nem zsidó fiataloknak – a zsidó hallgatók származásuk miatt történő kiszorításával. A DK már a vállalhatatlan kijelentés másnapján a Veritas Intézet vezetőjének lemondását követelte, ám ő a mai napig nem volt hajlandó benyújtani a lemondását. Emlékezetes, hogy Szakály Sándor mondta azt is, hogy a magyar zsidók haláltáborokba küldése csak „idegenrendészeti eljárás” volt. A nyílt zsidó-ellenesség tehát mindennapos a történelemhamisító szervezet életében, amely nem mellesleg évente több száz millió forint közpénzt kap működésre az Orbán-kormánytól. A Demokratikus Koalíció azt követeli az Orbán-kormánytól, hogy szólítsa fel Szakály Sándort a lemondásra, és kamatostul fizettesse vissza az intézettel az eddig odaítélt állami százmilliókat. Ha ez nem történik meg, azt a DK úgy értelmezi, hogy a nyílt zsidó-ellenesség megfeleltethető az Orbán-kormány hivatalos álláspontjának, Orbán Viktor és kormánya pedig egy zsidó-ellenes szervezetet támogat a magyarok pénzéből. Oláh Lajos Országgyűlési képviselő Demokratikus Koalíció