Barion Pixel

A vak komondort is utolérik – A bíróság nem tartotta tiszteletben a Fidesz kultúráját

2016.06.21.

A vak komondort is utolérik – A bíróság nem tartotta tiszteletben a Fidesz kultúráját

A Kecskeméti Törvényszék 10 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre büntette Balogh Józsefet, Fülöpháza volt fideszes polgármesterét szándékosan elkövetett súlyos testi sértés miatt. A vak komondoros Balogh volt az, aki a férfiközpontú fideszes világnézet kissé radikális képviselőjeként részegen eltörte élettársa orrát és járomcsontját.

A Fidesz tehát hiába próbálta elmismásolni a polgármester tettét, hiába próbált úgy tenni, mintha az „asszonyverés” a családi élet normális része lenne, és hiába nem fogadta el a nők és gyermekek védelmére született isztambuli egyezményt sem: a törvény szerint még mindig bűncselekmény, ha valaki súlyosan megveri az élettársát. A „nőnek a konyhában a helye” és a „pénz számolva, asszony verve jó” életbölcsességek őszinte hívei az ítélet miatt elveszítették fülöpházi polgármesterüket.

A Demokratikus Koalíció üdvözli a bíróság döntését, egyúttal mindenkit emlékeztet: a mindenkori magyar kormánynak alapvető feladata lenne a családon belüli erőszak elleni harc, az Orbán-kormány pedig ebben is leszerepelt.

Vadai Ágnes

DK

alelnök

RSS