Ugye nem fognak megsemmisülni a Spédernél lefoglalt hangfelvételek?

2016.06.21.
Vadai_20151102_Parlament DK: Ugye nem fognak megsemmisülni a Spédernél lefoglalt hangfelvételek? A Magyar Nemzet információi szerint olyan hangfelvételeket foglalt le a rendőrség Spéder Zoltán érdekeltségeinél, amelyek vezető fideszes politikusokkal folytatott beszélgetéseket rögzíthetnek. A kegyvesztett oligarcha birtokában talált hangfelvételek akár komoly bűncselekmények bizonyítékai is lehetnének, kérdés, hogy az Orbán-kormány által kivezényelt rendőrség ezeket nem veszíti-e el vagy semmisíti-e meg „véletlenül”. Ha valóban lefoglaltak ilyen hangfelvételeket, az egészen más megvilágításba helyezheti a sokáig fideszes oligarchaként számon tartott vállalkozó elleni kormányzati össztüzet. A fideszes maffiaháború immáron nem csak arra lehet kísérlet, hogy megszerezzék a fideszes vállalkozónak korábban juttatott milliárdokat, hanem akár arra is, hogy esetlegesen múltban elkövetett bűncselekményeket titkoljanak el. Nem túl megnyugtató, hogy a hangfelvételeket éppen az a rendőrség foglalta le, amely nyilvánvaló kormányzati utasításra kezdett házkutatásba. A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Pintér Sándor belügyminiszterhez. A DK tudni akarja, hogy mi garantálja a hangfelvételek épségét a rendőrségnél, ha azok esetlegesen hátrányosan érintenének befolyásos fideszes politikusokat. A DK tudni akarja, hogy ki a felelős azért, hogy a később esetlegesen bizonyítékként felhasználható hangfelvételeket sem manipulálni, sem megsemmisíteni nem fogják. Vadai Ágnes Alelnök DK