2016.06.20.
14449975644232485_original Ha Rogán nem tesz feljelentést Portik ellen, azt a DK nyílt beismerésnek tekinti Portik Tamás, a magyar alvilág egyik legismertebb, gyilkosságért elítélt bűnözője azt mondta tanúvallomásában, hogy tíz millió forintnyi eurót vitt Rogán Antalnak, mert „a Tóni a piaci árnál jóval kedvezőbb értékbecslést elintézi”. Az ügyben csak annyit tudunk, hogy a belvárosi önkormányzat valóban a piaci áron alul adott el egy Károly körúti ingatlant, amit aztán 52 millió forintos haszonnal adtak tovább. Portik szerint ezért tehát tíz millió forintot kellhetett fizetni Rogán Antalnak. Hogy ez valóban így volt-e, azt természetesen a magyar igazságszolgáltatásnak kellene kiderítenie, a Polt Péter vezette fideszes ügyészség azonban nem fog magától eljárást indítani az ügyben, hiszen egy fideszes miniszterről derülhetne ki, hogy bűncselekményt követhetett el. Ahhoz, hogy kiderüljön az igazság, Rogán Antalnak kellene eljárást kezdeményeznie hamis tanúzás miatt. Ha ezt megteszi, akkor akár tisztázhatja is őt egy nyomozás, ha viszont nem teszi meg, azzal elismeri, hogy Portik Tamás igazat mondott. A Demokratikus Koalíció azt várja Rogán Antaltól, hogy kezdeményezzen eljárást hamis tanúzás miatt, hogy végre nyomozás keretein belül derüljön ki az igazság. Ha Rogán Antal nem kezdeményez eljárást, azt a DK úgy tekinti, hogy elismeri a vádakat. A DK azt szeretné, hogy kiderüljön: valóban fizetett-e a magyar alvilág Rogán Antalnak önkormányzati ingatlanok áron aluli megszerzéséért. Gréczy Zsolt Szóvivő DK