Reklámbiciklin óvja az angolokat az Unióból kilépéstől a DK

2016.06.18.
FullSizeRender Reklámbiciklin óvja az angolokat az Unióból kilépéstől a DK
Ezekben a napokban az Ifjú Demokraták tagjai táblás kerékpáron közlekednek a turistáktól zsúfolt budapesti bulinegyedben. Az angol nyelvű felirat arra figyelmezteti a külföldieket, nyilván elsősorban a briteket, hogy ha a június 23-ai népszavazáson az Európai Unióból kilépésre szavaznak, akkor vízumra lesz szükségük, hogy Budapestre jöhessenek. Egyúttal arra kérjük őket, hogy szavazatukkal támogassák hazájuk uniós tagságát.
A figyelemfelkeltő akciót az aggodalom hívta életre. A DK abban bízik, hogy Nagy-Britannia az uniós tagságot választja, ezzel sikerül megőrizni az európai egységet. Ha ugyanis az ellenkezője történik, annak következményei beláthatatlanok lehetnek. A Demokratikus Koalíció aggódik azért a több százezer magyarért is, akik az Orbán-rendszer elől Nagy-Britanniába menekültek. Őket az a veszély fenyegeti, hogy el kell hagyniuk új otthonukat, a hazai megélhetés után elveszíthetik kinti egzisztenciájukat is, kiutasíthatják őket a szigetországból.
A DK elkötelezett az európai egység mellett.