DK: Hosszú lesz a fideszes vádlottak padja

2016.06.17.
14449975644232485_original DK: Hosszú lesz a fideszes vádlottak padja
Portik Tamás, akit már ítélt el bíróság, Rogán Antalra, az Orbán-kormány propaganda miniszterére, korábbi belvárosi fideszes polgármesterre vallott. Portik azt állította, hogy jóban volt Habony Árpád rokonával is. Repkedtek a tízmilliós eurószállítmányok, áron alul adták vették a V. kerület ingatlanjait, hogy utána extra magánhaszonnal passzolják őket tovább.
Újabb bizonyítékot kaptunk arra, hogy a legsötétebb alvilág, a szervezett bűnözői csoportok az Orbán-kormányig, annak fejéig érnek. Nem mentség, amit a Miniszterelnöki Hivatal állít, miszerint Portik bűnöző, és ezért egy szavát sem lehet elhinni. Véleményünk szerint Orbán is az, Rogán is az, Habony is az, mégis sokan adnak a szavukra.
Ha csak a töredéke igaz annak, amit Portik a tettestársairól állít, akkor itt súlyos bűncselekmények történtek, amelyeknek kormánytagok és Orbánhoz közelállók is elkövetői voltak. Az lenne a minimum, hogy a számos ügyben a nyomozást megtagadó Polt legfőbb ügyész most azonnal nyomozást indít Habony és Rogán szerepének tisztázására. Nem elkerülhető a kihallgatás, a házkutatás, a szembesítés sem. Amennyiben ez nem történik meg, a DK már most jelzi, hogy a számonkérés nem megúszható. Tisztességes és minden részletre kiterjedő nyomozás után hosszú lesz a fideszes vádlottak padja.
Gréczy Zsolt szóvivő, DK