Barion Pixel

A DK várja a Tanítanék Mozgalom szakmai észrevételeit a Sokak Magyarországának oktatási programjával kapcsolatban

2016.06.12.

sokak_plazma_kék

A DK várja a Tanítanék Mozgalom szakmai észrevételeit a Sokak Magyarországának oktatási programjával kapcsolatban

Pukli István, a Tanítanék Mozgalom vezetője a Népszabadságnak adott interjújában úgy fogalmazott az ellenzéki pártok oktatáshoz való viszonyával kapcsolatban, hogy „dolgozzanak ki programokat, a szakértőink majd megnézik és javaslatokat fűznek hozzá”.

A Demokratikus Koalíció idén februárban hirdette meg a Sokak Magyarországa nevet viselő átfogó programját, amely kiemelten foglalkozik olyan oktatáspolitikai részterületekkel is, mint a közoktatás, a felsőoktatás vagy a szakképzés kérdése. A program egészén - Magyarországon egyedülálló módon - közel 200 szakértő dolgozott, mintegy másfél éven keresztül.

Bár a Sokak Magyarországa program február óta nyilvános és bárki számára elérhető a párt honlapján, a DK ezúttal elküldi a Tanítanék Mozgalom képviselőinek is. A DK minden olyan szakmai észrevételt szívesen fogad, amely az orbáni oktatáspolitika kudarcát saját bőrükön elszenvedőktől érkezik. A DK reméli, hogy a nyári szünet végre alkalmat adhat a DK oktatáspolitikai programjának szakmai véleményezésére.

Niedermüller Péter

Alelnök

EP-képviselő

Demokratikus Koalíció

RSS