DK: Aláírásba kezdünk a Péterfy kórház bezárása ellen

2016.06.06.
Oláh_Lajos_201403 DK: Aláírásba kezdünk a Péterfy kórház bezárása ellen
Az Orbán-kormány ismét előkészítetlenül, előzetes szakmai ás társadalmi egyeztetés nélkül akar döntéseket hozni az egészségügyben. A hetedik éve intézkedő rezsim most például azt tervezi, hogy bezáratja a több tízezer beteg ellátását sanyarú körülmények között is végző Péterfy utcai kórházat. Ez az elfogadhatatlan intézkedési terv veszélybe sodorja több kerület, elsősorban Erzsébetváros és Terézváros gyógyulni vágyó betegeinek egészségét.
A Demokratikus Koalíció ezért aláírásgyűjtésbe kezd a kórház, a benne dolgozó orvosok és ápolók, mindenek előtt a betegek megmentése érdekében. Nem szűnhet meg a kórház, miközben Magyarországot az Orbán-kormány bűnei miatt naponta három orvos és két ápoló hagyja el. Miközben nőttek a műtéti várólisták, miközben hitvány koszt jut a betegeknek, miközben sok helyen ceruzaelemre sem telik a műszerekbe, miközben rákos betegek már a gyógyszereiket sem kapják meg.
A DK arra kér mindenkit, aláírásával segítse a Péterfy kórház megmentését, hogy legyen még hely, ahol gyógyítani, gondozni és gyógyulni lehet.
Oláh Lajos, Erzsébet- és Terézváros országgyűlési képviselője, DK