A pedagógusok megbecsülése és autonómiája a jó oktatás kulcsa

2016.06.05.
nieder
DK:  a pedagógusok megbecsülése és autonómiája a jó oktatás kulcsa
Hagyományosan június első vasárnapján ünnepeljük a pedagógusok napját.
Ezen a napon az egész ország megemlékezik arról, hogy milyen fontos szerepet játszanak az óvó-, fejlesztő- és gyógypedadógusok, a tanítók, tanárok és oktatók, az oktatásban dolgozó szakemberek és technikai dologozók a társadalom életében, gyermekeink jövőjében, és hogy mennyit köszönhetünk mi magunk is nekik.
A Demokratikus Koalíció meggyőződése, hogy a jó okatás és így az ország fejlődésének kulcsa a pedagógusok megbecsülése, felkészülsége és szakmai önállósága.
A pedagógusok ebben a tanévben megmutatták, hogy büszke és felelős polgárai Magyarországnak, akik szükség esetén kiállnak nemcsak saját érdekeikért és méltóságukért, hanem a rájuk bízott gyerekek és fiatalok jövőjért is.
Azonban nármennyire és határozott és erőteljes volt a pedagógusok véleménnyílvánítása, úgy tűnik a kormány semmit sem tanult belőle. Az oktatás átszervezésének új tervei csak növelik a bürokráciát, a kiszolgálatottságot, a káoszt.
Éppen ezért, amikor megköszönjük a pedagógusok egész éves munkáját, akkor sok erőt és türelmet kívánunk a munkájukon túl az érdekvédelem küzdelmeihez is.
Niedermüller Péter EP képviselő, a DK alelnöke