DK: Szereljék le Debrecen fideszes városvezetőinek lézerblokkolóit!

2016.06.02.
VargaZoltán_Debrecen DK: Szereljék le Debrecen fideszes városvezetőinek lézerblokkolóit! A Demokratikus Koalíció ma fotókkal bizonyította, hogy a debreceni fideszes városvezetés lézerblokkolókkal felszerelt autókkal közlekedik. A három önkormányzati, kizárólag a polgármester és az alpolgármesterek által használatos autóra szerelt szerkezetek teljesen úgy néznek ki, mint a Lázár János „lézerblokkolós” botrányában már megismert berendezések.   Nem kell agysebésznek lenni ahhoz, hogy belássuk: a fotózott berendezések egyrészt nem gyári tartozékok, másrészt valaki egy ilyen szerkezetet nem azért építtet be, hogy aztán soha ne száguldozzon. A beszerelt lézerblokkolókat látva, a törvényességi kérdések mellett - ma már törvény tiltja a sebességmérők blokkolását – adott egy morális kérdés is. Miként irányíthatják egy ország, egy város társadalmát azok, akik a törvény szándékolt átlépését - legyen az milliárdos korrupció vagy „csak” lézerblokkolók használata - napi gyakorlatként, a Fidesz politikai privilégiumaként kezelik?   A DK követeli, hogy a lézerblokkolókat azonnal szereljék le, és a botrányban érintett fideszes politikusok – polgármester és alpolgármesterek - fizessék be az önkormányzat számlájára a készülékek be- és kiszerelési díját! A DK tudni akarja, hogy ki adott utasítást, engedélyt a debreceni önkormányzat tulajdonába lévő gépkocsik lézerblokkolóval való felszerelésére? Varga Zoltán debreceni önkormányzati képviselő DK