Barion Pixel

Szomorú gyereknap - A Fidesz a nélkülözés nemzedékét hozta létre a Nemzeti Minimum elutasításával

2016.05.29.

IMG_9092

Szomorú gyereknap - A Fidesz a nélkülözés nemzedékét hozta létre a Nemzeti Minimum elutasításával

Május utolsó vasárnapján minden évben a gyermeknapot ünnepeljük. Ez a nap elvileg ünnep, mégis morális kötelességünk szembenézni a szomorú tényekkel. Amikor vége lesz a gyerekprogramoknak és elfogynak a vattacukrok, újra 50 ezer magyar gyermek fog korgó gyomorral lefeküdni.

A KSH adatai szerint a 7 évesnél fiatalabb gyermekek 42%-a, tehát a magyar gyerekek közel fele szegénységben él. Míg 2007-ben a Gyurcsány-kormány alatt csak a gyerekek 7%-a élt relatív szegénységben, ez már 2012-re 17%-ra nőtt, azóta pedig még több gyermek éhezik. A parlamenti pártok mindegyike aláírta a Nemzeti Minimum nevet viselő kezdeményezést, amely megszűntette volna a gyermekéhezést. Az Orbán-kormány végül a gyermekéhezésre szavazott, amikor elutasította a javaslatot. Miközben tehát a kormány azon siránkozik, hogy miért nem születik több gyerek Magyarországon, saját kezűleg növeli a gyermekéhezést.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány a nélkülözés nemzedékét hozta létre Magyarországon. A DK azt követeli a kormánytól, hogy a korábban szégyenletesen elutasított Nemzeti Minimum javaslatot saját kezűleg nyújtsa be újra és most szavazza is meg. Nincs több sumákolás és kifogás, 50 ezer magyar gyerek vár minimális élelemre.

Gréczy Zsolt Szóvivő DK

RSS