Barion Pixel

Az ENSZ szerint az Orbán-kormány lenézi a nőket

2016.05.28.
VadaiÁgnes_Nem mosolyog DK: Az ENSZ szerint az Orbán-kormány lenézi a nőket
Az Orbán-kormánynak fel kell hagynia azzal, hogy a nemi alapú megkülönböztetést "konzervatív családi értékekre épülő" ideológiával palástolja. Ez a véleménye az ENSZ szakértőinek, akik Magyaroszágon vizsgálták a nők jogait és a nemek közti egyenlőség helyzetét.
Most már a külföldi megfigyelők is látják, hogy az orbáni alaptörvény, amely elvileg a családokat védené, a napi gyakorlatban súlyosan hátrányos helyzetbe hozza a nőket. Ahelyett, hogy a nők szerepét erősítenék az egyenjogúság irányába, gyakorlatilag háztartás vezetésére és szülésre tartják őket alkalmasnak. Természetesnek tartják a nők verését, Kósa Lajos a megerőszakolásukat is. A parlamenti képviselők között is kevés a nő, a kormányban pedig egy sincs. A nők lenézése már megjelent a tankönyvekben is leegyszerűsítő kitételeiben is.
A Demokratikus Koalíció Sokak Magyarországa című programja biztosítani kívánja a nők esélyegyenlőségét. A család, a gyermekvállalás mellett el kell ismerni azokat is, akiknek ez nem adatik meg, vagy nem szándékuk. A DK 30 százalékos női kvótát szeretne az országgyűlésben és az állami cégek vezetésében is.
Vadai Ágnes országgyűlési képviselő, DK
RSS