A Garancsi-Mészáros tengely álmodik a Kopaszi-gáton

2016.05.28.
letöltés DK: A Garancsi-Mészáros tengely álmodik a Kopaszi-gáton A két Orbán-barát azt gondolta, megszerzik a Hengarmalom út-Budafoki út-Dombóvári út-Duna által határolt területet a Kopaszi gát mellett. .Ehhez kaptak az Eximbanktól 16.5 milliárd kedvezményes hitelt, ez tehát már "ingyen"van. Majd a beruházás finanszírozásába bevontak katari befektetőket, nehogy a saját pénzüket kockáztassák. Ez az ingatlanegyüttes Budapest legnagyobb egybefüggő fejlesztési területe,ahol több,mint 500 ezer négyzetméternyi lakás,iroda, intézmény épülhet a Duna partján. Éppen ezért különös gonddal kell megtervezni, lehetőséget adva minden városfejlesztési ,építészszakmai,környezetvédelmi követelmény érvényesülésének, a nyilvános vitáknak,ahogy ezt tette a Molnár Gyula vezette önkormányzat, amikor több éves előkészítés után elfogadta a területre ma is érvényes szabályozási tervet. Garancsiék azonban elintézték, hogy a kormány kiemelt jelentőségű állami nagyberuházássá minősítse az ő magánügyletüket. Így mehet az összes hatósági eljárás, engedélyeztetés,fellebbezés és kontroll nélkül, kizárólag a saját befektetői elképzeléseik,és profitérdekeltségük alapján. A DK felszólítja Tarlós István főpolgármestert és Hoffmann Tamást, Újbuda polgármesterét,hogy nyilvánosság előtt érvényesítsék Budapest, és Újbuda érdekeit, a városüzemeltetési és környezetvédelmi követelmények megvalósulását a beruházás engedélyezése és megvalósítása során. Lakos Imre elnök, DK-Újbuda