Barion Pixel

Orbán segíthette a vejét közbeszerzést nyerni – A DK az OLAF-hoz fordul az új részletekkel

2016.05.25.

Gréczy Zsolt sajttáj

Orbán segíthette a vejét közbeszerzést nyerni – A DK az OLAF-hoz fordul az új részletekkel

Hónapokig nem tudtuk, hogy Orbán Viktor veje miként lehetett közpénz-milliárdos. Mai sajtóinformációk szerint maga a Miniszterelnökség engedélyezte ellenőrzés nélkül azokat a pályázatokat, amelyeket Tiborcz István cégére szabtak. Miután milliárdos lett és kiszállt a cégből, a Miniszterelnökség elkezdte valójában is ellenőrizni a pályázatokat.

Ma Magyarországon még azt is a miniszterelnök mondja meg, hogy a fideszes képviselők kit válasszanak meg köztársasági elnöknek, miért gondolnánk, hogy nem ő döntött a saját családja gazdagodásáról. A helyzet egyértelmű: a Miniszterelnökség, tehát Orbán Viktor hivatala a felelős azért, hogy Orbán Viktor veje a közvilágítás-fejlesztésre szánt pénzek 72 százalékát tehette zsebre. Ha Polt Péter legfőbb ügyész nem egy volt fideszes képviselő lenne, a rendőrség ma már Orbán Viktor dolgozószobájában is bizonyítékokat kereshetne.

A Demokratikus Koalíció szerint ami történt, az bűncselekmény. A DK volt az első, amely az OLAF-hoz fordult az ügyben, ezt pedig az ügy új részleteivel most újra megteszi. A DK az Orbán-rendszer bukása után ki fogja vizsgáltatni a miniszterelnök vejének gazdagodását, hogy az akkor már független ügyészség Orbán Viktor büntetőjogi felelősségét is bizonyíthassa.

Gréczy Zsolt, szóvívő, DK

RSS