2016.05.23.
FullSizeRender DK: Még több plakát kell - Exportban is veri az „elmúltnyolcév” az Orbán-kormányt Az Európai Bizottság részletes elemzést készített a régió országainak külkereskedelméről. A kimutatás szerint Magyarországnak ma már akkora világpiaci részesedése sincs, mint 2004-ben, holott a Gyurcsány-kormány alatt még onnantól is éveken át emelkedett a magyar gazdaság világpiaci befolyása. Az Orbán-kormány kártékonysága tehát nem csak azon mutatkozik meg, hogy a magyar gazdaságé volt Európa leggyengébb teljesítménye. Az elmúlt 6 évben nem csak az exportált magyar termékek minősége és ára csökkent, hanem ezáltal a magyar külkereskedelem versenyképessége is. Az óriásplakátokon hirdetett „magyar reformokat” a kanyarban sem látni az elmúlt években felpörgött cseh, lengyel, szlovák és román exportteljesítmény mögött. Úgy tűnik, a Fidesznek sikerült ebben is sereghajtóvá tenni Magyarországot, meg sem közelítve a Gyurcsány-kormányok teljesítményét. A Demokratikus Koalíció szerint hazánk versenyképességi adatai és gazdasági mutatói is egyaránt azt jelzik, hogy az Orbán-kormány tönkretette a magyar gazdaságot. A DK kíváncsian várja a 6 éve „elmúltnyolcévező” Fidesz reakcióját azokra az adatokra, amelyek szerint a magyar külkereskedelem a 2004-es állapotot sem tudta elérni. A DK szerint a gazdaság, a külkereskedelem és a versenyképesség növekedésének is az Orbán-kormány az első számú akadálya, amely eddig csak órásplakátokon tudott „sikereket elérni”. Molnár Csaba Ügyvezető alelnök Demokratikus Koalíció