MTI: A szülőtartás merénylet a nyugdíjasok ellen

2016.05.23.
FullSizeRender DK: a szülőtartás merénylet a nyugdíjasok ellen Budapest, 2016. május 23., hétfő (MTI) - A Demokratikus Koalíció szerint az úgynevezett szülőtartással a magyar kormány merényletet követ el a nyugdíjasok ellen. A párt alelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a törvényjavaslat, amely alapján a felnőtt gyermek köteles eltartani nyugdíjas szüleit, nem szolgálja az idősek érdekeit. Varju László azt mondta, a javaslattal a kormány lényegében elismerte, hogy a nyugdíjrendszer bukás előtt áll, és amikor ez bekövetkezik, akkor "mindenki tartsa el idős családtagjait". Ha ezt valaki nem teszi meg, akkor a nyugdíjrendszert kezelő kormány majd megbünteti - közölte. A független képviselő kijelentette, hogy az Orbán-kormány éppen azt a pénzt vette el a magán-nyugdíjpénztárak "einstandolásakor", amiből az emberek gondoskodhattak volna magukról. A nyugdíj nem magánügy, hanem sok évtized alatt megszerzett jog, amelyből az idős embereknek meg kell tudniuk élni - nyomatékosította mondandóját. MTI 2016. május 23., hétfő 12:51