Barion Pixel

Az adóhivatal csinálja meg mindenki adóbevallását!

2016.05.20.

olah

Az adóhivatal csinálja meg mindenki adóbevallását!

Ma éjfélkor jár le az adóbevallások leadásának határideje. Az Orbán-kormánynak az a szándéka, hogy egy söralátétre is elfér a kitöltendő blanketta, nem valósult meg. Ellenben az ország túladózott, a rezsim közel negyven új adófajtát vezetett be, magánszemélyek és vállalkozások roskadoznak a terhel alatt.

A Demokratikus Koalíció tervei között többek között az szerepel, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal alakuljon át Adóügyi Szolgálattá (ASZ). Az adózás kizárólag elektronikus úton működjön. A munkavállalók kiszolgáltatottságának csökkentése érdekében megvizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy a munkáltató valamennyi alkalmazottja bruttó bérköltségét az Adóügyi Szolgálatnak utalná át – térítésmentesen. A munkavállaló az adók és járulékok levonása, illetve a családi kedvezmény érvényesítése utáni nettó bérét, azonnali átutalással az ASZ-tól kapná meg. Az adók kiszámítása és befizetése az állam feladatává válna, így megszűnne a csalás, a hibázás és a késedelem, tehát megszűnnének a bírságok és a pótlékok is, fehéredne a gazdaság is.

Ezek a javaslatok a DK Sokak Magyarországa című programjában szerepelnek számos más, az adózást megkönnyítő és egyszerűsítő elképzelésekkel, amelyeket egy demokrata kormány valósíthatja meg.

Oláh Lajos országgyűlési képviselő, DK

RSS