Barion Pixel

Közel egymilliárd forintot keresünk a fideszes Simonka Györgyön

2016.05.19.
sokak_plazma_kék DK: Közel egymilliárd forintot keresünk a fideszes Simonka Györgyön
Évekkel ezelőtt Simonka György, dél-békési fideszes képviselő kitalálta, hogy a térság több települését egyesítve háztáji gazdaságokat hoznak létre, amelyben a többnyire munkanélküli lakók megtermelhetik a maguk számára szükséges terményeket, állatokat. Ehhez a Belügyminisztérium mintegy egymilliárd forintos támogatást adott. Azóta azonban kiderült, átverés volt az egész. A megtermelt és eladott termények értékes alig érte el a százmillió forintot, a bérköltség ennek négyszerese, a szükséges eszközök pedig két és fészeresébe kerültek.
Persze, fideszes módra ugyan az egész prjekt tönkrement, de jól jártak Simonka cégei, rokonai és barátai. Ugyanis a termeléshez szükséges befektetések és ezek állami támogatása náluk landolt. Elindult tehát egy ötlet, hogy családok százai termeljék meg a létükhöz szükséges élelmet és még el is adhassanak, de de családok százai helyett Simonka családja járt jól. A botrányos történetben interpelláltunk a Parlamentben, és tegnap Varju László a Belügyminisztériumban tájékozódott az iratokból.
A Demokratikus Koalíció nem hagyja annyiban az dél-békési emberek tönkretételét. Varju László a helyszínen folytatja a vizsgálatot és ha a bűncselekmény gyanúja beigazolódik, megtesszük a szükséges lépéseket.
DK sajtóiroda
RSS