Barion Pixel

Ismeretleneket enged be Európába az Orbán-kormány a letelepedési kötvényekkel

2016.05.12.

Gréczy Zsolt -sajttáj

Ismeretleneket enged be Európába az Orbán-kormány a letelepedési kötvényekkel

Egyre többet keresnek a Rogán Antal által beajánlott külföldi cégek a letelepedési kötvényekkel, míg a Magyar Állam már kifejezetten veszít a kötvényekre adott kedvezmények miatt. A külföldi offshore-cégekhez jutó tízmilliárdokon túl ráadásul az ország biztonsága is veszélybe kerülhet.

A Rogán Antal barátai által beengedett külföldiek ugyanis nem esnek át semmilyen ellenőrzésen vagy átvilágításon, így gyakorlatilag semmi sem garantálja, hogy a kormány nem terroristáknak ad európai papírokat a letelepedési kötvényekkel. Hogy Orbán Viktor is megértse mi is a baj a letelepedési kötvényekkel, akár idézhetnénk is a kormánya menekültellenes kampányfilmjét: "ellenőrizetlenül lépik át a határt, így nem tudjuk, kik ők, és mennyi közöttük az álcázott terrorista".

Az igazság persze az, hogy a letelepedési kötvények vásárlóit még annyira sem ellenőrzik, mint a menekülteket, így jóval nagyobb kockázatot jelenthetnek. A miniszterelnök korábban azt mondta, hogy "semmiféle ideológia vagy gazdasági érdek miatt nem tehetjük ki életveszélynek az európai polgárokat". Úgy tűnik, mégis van az a gazdasági érdek, ami fontosabb Európánál, csak Rogán Antal mögött kell keresni.

A Demokratikus Koalíció elfogadhatatlannak tartja, hogy az Orbán-kormány ellenőrizetlenül enged be több ezer embert Európába csak azért, mert azok Rogán Antal ismerőseit gazdagítják.

Gréczy Zsolt Szóvivő DK

RSS