Barion Pixel

Mészáros Lőrinc osztódik – A felcsúti polgármester fia is bevásárolt állami földből?

2016.05.11.

Gréczy Zsolt -sajttáj

Mészáros Lőrinc osztódik – A felcsúti polgármester fia is bevásárolt állami földből?

Bitay Márton földügyekért felelős államtitkár szerint azért léphette túl a 300 hektáros birtokkorlátot a Mészáros Lőrinc nevére megvásárolt állami földterületek összege, mert valójában két Mészáros Lőrinc létezik. A felcsúti polgármesterrel nemrég személyesen is egyeztető Bitay arról már nem beszélt, hogy miért van ugyanazon címre bejelentve a két Mészáros Lőrinc.

Azt eddig is tudtuk, hogy a Mészáros-család összesen 1400 hektárnyi területet szakított ki Fejér-megyéből a fideszes földprivatizációnak köszönhetően. Kisbirtokokról és gazdákról szóló fideszes ígéretek ide vagy oda, a családtagok bevonásával láthatóan nem maradt akadály Mészáros Lőrinc nagybirtokosi ambíciói beteljesítése előtt. A 300 hektáros birtokkorlát kijátszása tehát sikerült, a furcsaság, hogy a polgármester kisegítőjét is Mészáros Lőrincnek hívják. Az államtitkár erről elfelejtett beszámolni, de a sajtó szerint a felcsúti polgármester fia lehet a másik Mészáros Lőrinc.

A Demokratikus Koalíció magyarázatot követel a Földművelésügyi Minisztériumtól, hogy miért titkolják a másik Mészáros Lőrinc kilétét. A DK egyértelmű választ vár a kormánytól arra a kérdésre, hogy a két Mészáros Lőrinc nem csak név-, hanem vérszerinti rokon is? A DK szerint szégyen, hogy a fideszes államtitkárok magyarok milliói elől próbálják eltitkolni, hogy pár kormányközeli oligarcha és családjaik privatizálják az állami földeket.

Gréczy Zsolt

szóvívő

Demokratikus koalíció

RSS