Barion Pixel

Simonka György számoljon el a tartozásaival!

2016.05.11.

Varju LászlóKasuba István

Simonka György számoljon el a tartozásaival!

A Blikk írta meg, hogy Simonka György fideszes országgyűlési képviselő cége 148 millió forinttal tartozik az adóhatóságnak, 670 millió forinttal állami szervezeteknek, és további ezer millió forinttal több állami banknak. Simonka tehát összesen közel két milliárd forinttal tartozik a magyar adófizetőknek.

A DK írásbeli kérdéssel fordult Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez, hogy megtudja, mely állami szervezeteknek és bankoknak tartozik Simonka cége. Varga Mihály válaszában adó- és banktitokra hivatkozva megtagadta a kért információk kiadását, hozzátéve, hogy azok kiadhatóak, ha azt az érintett engedélyezi.

A Demokratikus Koalíció ezért levélben szólította fel Simonka Györgyöt, hogy adjon engedélyt az adatok kiadására, vagy saját maga hozza nyilvánosságra, hogy mely állami bankoknak és szervezeteknek tartozik. A DK szerint mivel köztulajdonban álló intézményekről van szó, Simonka beszámolóval tartozik a magyar állampolgároknak, akik jelen esetben a hitelezői.

A DK szerint tarthatatlan, hogy a fideszes oligarcháktól a fideszes képviselőkig mindenki úgy kaphat állami hitelt, hogy annak mértékéről nem kell számot adnia a hitelező intézményeket fenntartó magyar adófizetőknek.

Varju László Alelnök Demokratikus Koalíció

Kasuba István Békés megye 4. sz. vk. elnöke Demokratikus Koalíció

RSS