Barion Pixel

Kósa Lajos szerint a versenysportba belefér a nemi erőszak

2016.05.10.

Vadai_Sajttáj_DK_Központ

Kósa Lajos szerint a versenysportba belefér a nemi erőszak

A DK tegnap bejelentette, hogy parlamenti vizsgálóbizottságot állítana fel a versenysportban tapasztalható bántalmazások és szexuális bűncselekmények kivizsgálására. A vizsgálóbizottság létrehozását az MSZP, az LMP, és a független képviselők is támogatták. Ekkor még joggal hihettük, hogy a fiatalok megóvása a szexuális erőszaktól egy pártpolitikán felül álló kérdés.

Kósa Lajos erre rácáfolt, és a következőképpen reagált a vizsgálóbizottság ötletére az RTL Híradóban: „Bármilyen esetben, ha ön egy földön fekvő emberbe belerúg, akkor a rendőrség letartóztatja könnyű testi sértésért minimum. De egy labdarúgó meccsen, adott esetben ezért lehet, hogy még szabadrúgás sem jár. Mert a bíró úgy ítélte meg, hogy az eset olyan, ami miatt mehet tovább a játék.” Nehéz ezt nem úgy érteni a Kiss László-ügy kapcsán, hogy Kósa szerint a versenysportba - a sport szabályai szerint - beleférhet a csoportosan elkövetett szexuális erőszak. Mára közben kiderült, hogy Kiss Lászlónak is azt mondták fél évszázaddal ezelőtt, hogy „mehet tovább a játék”, ezért több hasonló bűncselekményt is elkövethetett abban az időben.

A Demokratikus Koalíció tudni akarja, hogy a Fidesz frakcióvezetője a párt hivatalos álláspontját jelentette-e be akkor, amikor arra utalt, hogy a versenysportba belefér a szexuális erőszak. A DK szerint szégyen, hogy a Fidesz pártpolitikai okokból nem támogatja a fiatalok megóvását a szexuális erőszaktól.

Vadai Ágnes Alelnök DK

RSS