Barion Pixel

Magyarországnak az EU-ban a helye - Nem kérünk az Európa-ellenes népszavazásból!

2016.05.10.

03-05-d0001DFA1b627cabe08a62 (1)

Magyarországnak az EU-ban a helye - Nem kérünk az Európa-ellenes népszavazásból!

Az Országgyűlés döntött arról, hogy legyen népszavazás Orbán Viktor hazug népszavazási kérdéséről. Mivel a népszavazás kiírásáról nem kétharmados szavazás döntött, a DK képviselői bojkottálták a mai parlamenti szavazást.

A kormány kérdésével nem az a legnagyobb baj, hogy jogilag alkalmatlan bármiféle döntéshozatalra. Az igazi baj az, hogy a kérdés hazug; nem arról szól, mint amit a kormány el akar hitetni. Orbán Viktor valójában nem pár száz ember befogadásáról szavaztat, hiszen pontosan tudja, hogy nem lehetünk potyautasok az EU-ban, nem tarthatjuk a markunkat úgy, hogy közben kihúzzuk magunkat a közös feladatok alól. Orbán Viktor valójában arra kér felhatalmazást, hogy kivezesse Magyarországot az Európai Unióból. Ez pedig ellentétes a magyar emberek érdekeivel.

A Demokratikus Koalíció bojkottálni fogja az Európa-ellenes népszavazást. Arra biztatunk minden, magát európainak is valló magyart, hogy maradjon távol az Európa-ellenes népszavazástól. A távolmaradás is szavazat: aki távol marad, az Európára szavaz. A DK szerint szégyen, hogy az az Orbán Viktor, aki pár éve még azt mondta, hogy több millió bevándorlót kell befogadnunk a gazdasági növekedéshez, ma néhány száz bevándorlóra hivatkozva léptetné ki hazánkat az EU-ból. A DK szerint hazánk EU-tagságának felmondása a nemzeti érdek elárulásával egyenlő.

Molnár Csaba Ügyvezető alelnök DK

RSS