Sajtótájékoztató: A fővárosi felújítások környékén tarthassanak nyitva a boltok!

2015.03.24.
Gy.NémethErzsébet_2014. önk.-i kampányfotóA Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy a fővárosi közlekedési felújítások időtartamára oldják fel az építkezések környékeken található boltok vasárnapi zárvatartásának tilalmát - erről  Gy. Németh Erzsébet elnökségi tag beszélt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. A fővárosi önkormányzati képviselő azt mondta, a városvezetés két évig akadályozta a budai fonódó villamos projektjét és most egyszerre akarják behozni a csúszást, ugyanis minél hamarabb el kell számolni az uniós támogatással. Szavai szerint így egymásra csúszott a nagykörúti villamospálya cseréje, a Margit hídon a sínpálya javítása és a budai fonódó villamos beruházás. A DK ezért azt kéri, hogy szüntessék meg a felújítások környékén a vasárnapi boltbezárást, mert így a hétvégi zsúfoltságot három napra lehetne széthúzni és ezzel enyhülne a fővárosiak közlekedési problémája - közölte a politikus. (MTI)