2016.05.04.
IMG_8076 DK: Becsődölt a Várkert Bazár egyik kivitelezője – Mennyi adóhátralékot hagyott a közpénzmilliárdos vállalat? A Pannon Nívó Kft honlapján egy értesítés jelent meg arról, hogy csődeljárás indult a cég ellen. Ez csak azért érdekes, mert a cég 2010-től kezdődően sorra nyerte a közbeszerzési eljárásokat. Az elnyert munkák között olyan beruházások szerepeltek, mint a 6 milliárd forint közpénzből épült lágymányosi Tüskecsarnok, vagy a 20 milliárd forintból épült Várkert Bazár. A cég tehát milliárdokat vehetett fel a közbeszerzésekből, most mégis szürke szamárként tűnne el a ködben a csődeljárással. De vajon mennyi adóhátralékot hagyott maga után a becsődöltetett közpénzmilliárdos vállalat? És vajon ki fogja kifizetni azokat az alvállalkozókat, akik nem kapták meg a pénzüket az EU-s milliárdokból? A Demokratikus Koalíció Varga Mihány nemzetgazdasági miniszterhez fordul írásbeli kérdéssel, hogy kiderüljön: mekkora adósságot hagyott maga után az Orbán-kormány közbeszerzési pályázatainak éveken át sikeres szereplője? A DK szerint felmerülhet a gyanú, hogy a fideszes cég már a közpénzek felvétele után, de még az alvállalkozók ki és az adók befizetése előtt csődölt be. A DK arra is kíváncsi, hogy a továbbiakban ki fogja elvégezni a Várkert Bazár garanciális javításait. Varju László Alelnök Demokratikus Koalíció