Kapjanak szigorúbb büntetést a korrupcióba keveredett politikus-rokonok!

2016.05.03.
IMG_8076 DK: Kapjanak szigorúbb büntetést a korrupcióba keveredett politikus-rokonok! Budapest, 2016. május 3., kedd (MTI) - A Demokratikus Koalíció a Btk. szigorítását kezdeményezi, annak érdekében, hogy a hivatalos személyek családtagjait a jelenleginél szigorúbban büntessék, ha politikus hozzátartozójuk korrupciós ügyében vettek részt. A párt alelnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a magyar jogrend ma kiemelten bünteti azokat, akik hivatalos személyként vesznek részt korrupcióban. Ez azt jelenti, hogy ha egy képviselő, egy miniszter, vagy egy államtitkár érintett korrupcióban, akkor - nagyon helyesen - szigorúbb elbírálás alá esik, mint mások - fogalmazott Varju László. A független képviselő hozzátette: az elmúlt 6 év azonban megmutatta, hogy a törvény jelenleg megkerülhető, "mert a fideszes politikusok a családtagjaikon, feleségeiken keresztül jutnak trafikhoz, földhöz és közpénzhez". A DK azt akarja elérni a szigorítással, hogy a fideszes képviselők a korrupcióban "ne tudják pajzsként használni" a rokonaikat, feleségeiket - mondta magyarázatként. MTI 2016. május 3., kedd 12:25