2016.04.26.
IMG_8875 DK: Polt Péter indítson törvényességi felügyeleti eljárást a jegybanki alapítványok ellen!     Budapest, 2016. április 26., kedd (MTI) - A Demokratikus Koalíció alelnöke felszólította Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy indítson törvényességi felügyeleti eljárást azok ellen a jegybanki alapítványok ellen, amelyekben felesége felügyelőbizottsági elnök illetve felügyelőbizottsági tag. Varju László keddi, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: napok óta tudott, hogy Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesternek és saját családjának "osztogatott pénzeket". Hétfőn az is kiderült, hogy az ügyben Polt Péter legfőbb ügyész felesége közvetlenül érintett - tette hozzá. A független képviselő kijelentette, hogy miután Polt Péter felesége a Pallas Athéné Domus Scientiae és a Pallas Athéné Domus Mentis jegybanki alapítványokban felügyelőbizottsági elnök illetve fb-tag ezért tudnia kellett az MNB-s "közvagyon családon belüli osztogatásáról", de nem tett semmit. Varju László szerint ez azt is jelenti, hogy a legfőbb ügyésznek is tudni kellett arról, mi történik a jegybank alapítványainál. A Demokratikus Koalíció szerint a legfőbb ügyésznek akkor is meg kell indítania a törvényességi felügyeleti eljárást, ha az saját felesége ellen indul majd - közölte. bnd \ bdó MTI 2016. április 26., kedd 13:10