A budai Várba költözésre szánt összeget az egészségügyre, az oktatásra is lehetne fordítani

2016.04.24.
varju_laszlo DK: a budai Várba költözésre szánt összeget az egészségügyre, az oktatásra is lehetne fordítani       Budapest, 2016. április 24., vasárnap (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a többi között az egészségügyre, az oktatásra vagy a korrupció elleni harcra is költhetné a kormány azt az összeget, amelyet a Miniszterelnökség budai Várba költöztetésére és az ezzel kapcsolatos építkezésekre fordít. Varju László, a párt alelnöke, független országgyűlési képviselő abból az alkalomból tartott sajtótájékoztatót vasárnap a Dísz téren, hogy a napokban munkálatok kezdődtek az egykori Karmelita kolostornál. Közölte: tiltakoznak az ellen, hogy "több száz milliárd" forintot költ el a kormány látványberuházásokra. Hozzátette: a Vár látványosságai inkább a látogatóknak, a turistáknak szólnak, mint a miniszterelnöknek. Hangsúlyozta: azt a pénzt, amelyet a várbeli építkezésekre fordítanak, el lehetne költeni a gyermekekre, a trafikosok kártalanítására, a korrupció elleni harcra, az oktatásügyre, a nők jogainak érvényesítéséért, a nyugdíjasokért, a "kisemmizett" gazdákért és az egészségügy helyzetének javításáért. A DK vasárnap Felcsútról a Várba rendezett maratonfutást azért, hogy felhívja a figyelmet: Orbán Viktor miniszterelnök a Várba "akar beköltözni". A párt aktivistái "Felcsútról a Várba! Vesszen a zsarnok!" feliratú pólóban futottak. A mintegy 15 DK-s aktivista részvételével megtartott sajtótájékoztató végén a politikus kitűzte a DK zászlaját az egykori Karmelita kolostornál az építkezés kerítésére, de a rendőrség kérésére azonnal levette. A kormány 2014 júniusában jelentette be, hogy a budai Várba, a Sándor-palota mellé, az egykori Karmelita kolostor épületébe költözik a miniszterelnök és hivatala. bszg \ bki \ sag